svenska   english

Vår Story

Kistone är en fullservicebyrå som arbetar med upplevelsedesign med hjälp av storytelling, i huvudsak inom besöksnäringen. Företaget startades 1996 och kärnan i Kistone har arbetat tillsammans sedan 2006 då vi träffades i samband med produktionen av utställningen ”Evert Taubes Värld” på Liseberg i Göteborg.

 

Samtliga medarbetare och partners inom Kistone har en lång erfarenhet av arbete med såväl privata näringslivet som med kommunala bolag och förvaltningar. Vi är väl förtrogna med att arbeta i historiska miljöer och i konstellationer med många inblandade personer och discipliner.

 

Kistone har under alla år valt att vara en liten konstellation med en mindre, snabbfotad kärntrupp med korta beslutsvägar som kompletteras med flertalet långsiktiga samarbetspartners. Vi vill tro att bilden av Kistone är synonymt med personerna i företaget.

 

Både inom Kistone och genom våra partners, finns såväl stor kompetens som lång erfarenhet, men också ett gott kamratskap och stor lojalitet både internt och externt. Här finns en gemensam värdegrund som är djupt rotad. Etik och moral är viktigt både gentemot varandra och gentemot alla dem som blir inblandade i våra uppdrag. Vi är en grupp där man kompletterar varandras kompetenser, har stor frihet men också både har och tar ansvar.

 

Vi hoppas få dela med oss av våra erfarenheter och vår kompetens till din verksamhet.

VD, STRATEGISK PROJEKTLEDARE

Katarina Tideström

+46 (0) 705 35 86 80

katarina.tidestrom@kistone.se

Katarina är med sina drygt 40 år som projektledare, den i företaget som skapar struktur, ser till helheten men vet att ”djävulen sitter i detaljerna”. Hon är den som process- och projektleder våra uppdrag och den du som kund kontaktar. Hon har också ett finger med i den kreativa processen och kan ”hålla många bollar i luften”.

FIL.DR., STORYTELLER

David Anthin

+46 (0) 707 19 54 02

david.anthin@kistone.se

David är gymnasieläraren i svenska och historia som disputerade på Evert Taube och blev filosofie doktor. Han är vår redaktör och storyteller och därför ansvarig för research, faktagranskning och innehåll i våra uppdrag. Förutom det skriver han alla typer av texter, från bokrecensioner och kortare marknadsföringstexter, till historiska teatermanus och utredningar.

TEATERTEKNISK PRODUCENT

Niclas Ericsson

+46 736 32 32 91

niclas.ericsson@kistone.se

Niclas kommer med sin långa erfarenhet från teaterscenen att vara ansvarig för den tekniska produktionen och är den i vårt team som ansvarar för allt som har med byggnation, bild- och ljudproduktion, programmering samt installation och teknik att göra.

 

David Talbot
ART DIRECTOR

David Talbot

+44 1254 20 76 20

david.talbot@quarryfoldstudio.com

David är Art Director på QuarryFold Studio, vår närmsta partner och vänner. David har studerat konst vid universitetet och inledde sin yrkeskarriär i event- och utställningsbranschen för tjugo år sedan. Med erfarenhet från design, byggnation och installation har han fått en god överblick kring vad som krävs för att åstadkomma en bra upplevelse som går att genomföra i praktiken.

 

Några i vår “business family”

AV1 – teknisk hårdvara

BDO – redovisning

Catherine Paterson – engelsk översättning

FotoNicander – foto

Grand Noise – mjukvaruproduktion

Jigenstedt Produktion – bild- och filmproduktion

Maria Wensund – bokföring

Panorama Westcoast – byggnation, scenografi och rekvisita

Quarry Fold Studio – design och formgivning

Solstugan Creative – Instagram och sociala media

Åström och Ekelund – grafisk produktion