Göteborgs Födelse

Den nya basutställningen på Göteborgs stadsmuseum, ”Göteborgs födelse”, öppnade i mars 2017. Utställningen är uppbyggd som ett drama i tre akter: ”Från ett oroligt Nya Lödöse, via ett vilda västern/Klondyke och fram till barockens storslagna teaterscen”.

 

I nära samarbete med Quarry Fold Studio, har vi haft förmånen att få arbeta tillsammans med museet där vi har stått för formgivning av utställningen. Vi har också ansvarat för ljud- och filmproduktion och i övrigt haft en konstnärligt rådgivande roll för innehåll och genomförande.

 

Utställningen fick ett fantastiskt mottagande med publikrekord och kritikersuccé i press och media. Ta gärna en titt på reklamfilmen för utställningen som vi producerat i samarbete med Houston Media.

 

Kund

Göteborgs Stadsmuseum

Omdöme

Vi arbetade med Kistone i vår nya basutställning "Göteborgs födelse" som blivit en stor succé och snackis i MuseiSverige. Kistone var lyhörda, proffsiga och superkompetenta att jobba med och de förstod snabbt komplexiteten i våra frågor. Våra högt ställda förväntningar på dem infriades med råge och de månade om varenda detalj i utställningsprocessen. Det kändes tryggt och märktes tydligt att de hade stor erfarenhet av att arbeta med större utställningsproduktioner. Stadsmuseet rekommenderar dem varmt och skulle gärna arbeta med Kistone igen i framtiden!
– Helena Joelsson Ekström, enhetschef Utställningar Göteborgs Stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet