KISTONE AB | Foajéutställningar GöteborgsOperan
22193
single,single-portfolio_page,postid-22193,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

Foajéutställningar GöteborgsOperan

Inför somrarna 2017 och 2018 har vi haft möjlighet att skapa två tillfälliga utställningar i operans foajé. För den första utställningen fick vi möjlighet att disponera delar av utställningen Evert Taubes Värld på Liseberg och skapade 8 scener. I uppdraget ingick idé, koncept, textproduktion samt byggnation och att kurera utställningen som fick namnet ”Evert Taubes Värld – ett efterspel”.

 

Syftet med denna tillfälliga utställning, som varade under sju veckor, var att driva trafik till foajén och sommarverandan samt att locka nya besökare till operan.

 

Utställningen fick ett fint mottagande i såväl press och media som bland besökare. Både restaurang och sommarveranda hade kraftigt ökande besökssiffror och till sommaren 2018 beslutades att satsa på ytterligare en utställning, nu kring Jussi Björling. Även denna utställning fick vi förtroendet att skriva ett koncept och text för samt kurera.

Kund

GöteborgsOperan